Op de klompen, een blauwe overall, rood sjaaltje en een petje. Het stereotype boer... 50 jaar geleden was dat zo! Tegenwoordig zijn boeren moderne mensen, die werken met moderne machines maar daarbij ook nog veel aandacht hebben voor het welzijn van de koeien.

Het bedrijf

De Bourgonderie is onderdeel van Ptree Holstein, een melkveebedrijf gelegen in Geulle. Sinds 1988 zijn wij een bedrijf dat blijft vernieuwen en waar het hele gezin bij betrokken is. Peter en Hilly als boer en boerin, een beroep dat veel meer is dan alleen koeien melken. Caspar, die met zijn technische kennis alles draaiende houdt. En als laatste Elke, die het bedrijf door middel van excursies, workshops en andere bijeenkomsten wil laten zien aan anderen. De Bourgonderie is haar onderdeel van het bedrijf.

 

Van kalfje tot melkkoe 

Op het bedrijf worden kalfjes geboren die vervolgens opgroeien tot melkkoe, hun hele levensloop zijn ze op de boerderij. Door nauwkeurig te kijken naar voeding en welzijn, proberen wij het beste uit de koeien te halen. Dat lukt alleen door ze de beste verzorging te bieden.